ခ်င္းနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးပါ။
ပန္ကန္တခ်ပ္ထဲမွာ ေရေသခ်ာေဆးထားတဲ့ ငါးကိုထည့္ပါ။
ခ်င္းနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးရွည္ရွည္ေလးေတြကို ငါးေပၚမွာနဲ႕ ငါးဗိုက္ထဲကို ထည့္ေပးပါ။ အေပၚကေန ဆားနည္းနည္းျဖဴးေပးပါ။
သံပုရာသီး အဝိုင္းလွီးထားတာေလး ၁ခု၂ခုေလာက္ ထည့္ေပးပါ။ အိုးတလံုးထဲမွာေရထည့္ ပုဂံလံုျဖစ္ျဖစ္ တခုခုကို ခုဏက ငါးထည့္ထားတဲ့ ပုဂံတင္ဖို႕ ထည့္ပါ။ ေရအမ်ားၾကီး မထည့္မိပါေစနဲ႕။
လိုအပ္ရင္ ထပ္ထည့္လို႕ရပါတယ္။
ေရေႏြးေငြ႕နဲ႕ပဲေပါင္းမွာပါ။ျပီးရင္သာ အဖံုးအုပ္ဖို႕ မေမ့ပါနဲ႕။
သံပုရာသီးကို အရည္ညွစ္ထားပါ။
သၾကားနည္းနည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း(အနီ/အစိမ္း) ပူဒီ(စီ)နံ စတာေတြကို မညက္တညက္ေလး ေရာသာေထာင္းထားပါ။ျပီးရင္ ညွစ္ထားတဲ့ သံပုရာရည္နဲ႕ ေရာျပီး ေမႊထားေပးပါ။
ငါးငံျပာရည္ေလး နည္းနည္းထည့္ပါ။
ငါးေပါင္းထားတာ ၁၅မိနစ္ဆိုရင္ ငါးကေသခ်ာေပါက္ က်က္ပါျပီ။ေပါင္းထားတဲ့ ငါးပုဂံကို အိုးထဲကထုတ္ ခုဏက ျပင္ထားတဲ့ သံပုရာခ်ဥ္စပ္အရည္ကို ငါးေပါင္းေပၚျဖန္႕တင္ေပးပါ။
ငါးသံပုရာေပါင္းရပါျပီခင္ဗ်ာ။
No comments:
Post a Comment