Monday, 18 January 2016

ပန္းသီးနဲ႔ပတ္သတ္တဲ့အေၾကာင္းေလး

ပန္းသီးနဲ႔ပတ္သတ္တဲ့အေၾကာင္းေလးေတြကို ဒီကေန႔ ဆက္ေျပာခ်င္ပါတယ္။
ပန္သီးကို ပံုမွန္စားေပးျခင္းအားျဖင့္ ေအာက္ေဖာ္ျပပါအက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို ခံစားရႏုိင္ေၾကာင္း ပညာရွင္ေတြကဆိုတယ္။

၁။အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါအႏ ၱရာယ္ကင္းေ၀းေစတယ္
ပန္းသီးမွာပါ၀င္တဲ ့ အစြမ္းထက္အင္တီေအာက္ဆီးဒင္ ့ကြာစီတင္ဟာ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ မပ်က္စီးေအာင္ကာကြယ္ေပးနိုင္စြမ္း
ရွိပါတယ္။ပန္းသီးခြံထဲမွာေရာဂါကာကြယ္ေပးတဲ ့ျဒပ္ေပါင္းေတြအမ်ားအျပားပါ၀င္တာေၾကာင့္ ပန္းသီးစားရင္ အခြံပါစားဖို ့
ေကာ္နဲလ္တကၠသိုလ္ သုေတသနပညာရွင္ခ်န္လီက ဆိုပါတယ္။။

၂။အူမၾကီးကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ကာကြယ္ေပးတယ္
ပန္းသီးမွာပါ၀င္တဲ ့သဘာ၀အမွ်င္ဓာတ္ဟာ အူမၾကီးမွာကင္ဆာဆဲလ္ျဖစ္ေပၚျခင္းကို တိုက္ခိုက္ေပးတဲ ့ဓာတ္ပစၥည္း
ထုတ္ေပးေၾကာင္း ဂ်ာမနီသုေတသနအသစ္တစ္ခုကဆိုပါတယ္။

၃။ေသြးတိုးျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးတယ္
အရြယ္ေရာက္လူၾကီးေတြအနက္ ပန္းသီးစားသူေတြဟာ ပန္းသီးမစားသူေတြနဲ ့ယွဥ္ရင္ ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္နိုင္ေျခကို ၃၇%
ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း လတ္တေလာ အစားအစာဆန္းစစ္ေလ့လာမွဳ အရ သိရပါတယ္။။

သို႔ေပမယ့္
သို႔ေပမယ့္
တစ္ခုေတာ့ သတိျပဳရလိမ့္ မယ္။ အဲဒါက ဘာတုန္းဆိုေတာ့ ပန္းသီးရဲ႕အခြံေလ
ပန္းသီးရဲ႕အခြံ ဟာက်န္းမာေ႔ရးေကာင္းမြန္ေၾကာင္းကို အထက္မွာလည္း ေဖာ္ျပခဲ့ၿပီးၿပီ
ဒါေပမယ့္ တခ်ိုဳ႕ေသာ ပန္းသီးေတြက တာရွည္ခံႏိုင္ဖို႔ ရည္ရြယ္ၿပီး အခြံကို ဖေယာင္းသုတ္ထားေလ့ရွိၾကပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ႏုိင္ငံရပ္ျခားက လာတဲ့အသီးေတြမွာ ျဖစ္ေလ့ မ်ားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အခြံေရာစားမဲ့အခါမ်ိဳးမွာေပါ့ ဓားပါးပါးေလးနဲ႔ ျခစ္ၾကည့္ၿပီးမွ စိတ္ခ်ရၿပီဆိုမွ အခြံေရာပါစားသင့္ေၾကာင္းပါ ဖေယာင္းပါတာကို စစ္ေဆးေတြ႕ရွိရရင္ေတာ့ ခြာၿပီးစားၾကပါရန္ အၾကံျပဳုလုိက္ရပါတယ္။

က်န္းမာသုတ အဝဝနဲ႔ ျပည့္စံုၾကပါေစေပါ့

No comments:

Post a Comment